Društvo

Održana revija “Ponesimo razlike”

Pod sloganom “Ponesimo razlike” u Novom Pazaru je održana modna revija sa ciljem pružanja pomoći u socijalizaciji dece i osoba sa autizmom. Predstavljene su kreacije modne dizajnerke Ismihane Leković Bihorac.

Na posebnoj pripremljenoj sceni postavljenoj na gradskom šetalištu neobične kreacije i modne detalje nosile su kako devojke koje već imaju iskustva u modelingu tako i korisnice usluga Udruženja za pomoć osobama sa autizmom. Cilj je da se ponesu razlike, a da osobe sa smetnjama u razvoju što više učestvuju u javnim manifestacijama.

Osim Udruženja za pomoć osobama sa autizmom, manifestaciju je organizovalo Udruženje građana Otvorena ruka, Klub heroja i Forum za kreativno delovanje “FOKRED” uz podršku Kulturnog centra Novi Pazar.

Posebno zadovoljstvo za uspešno realizovan događaj iskazala je kreatorka Ismihana Leković Bihorac. Ona kaže da je inspirisana šarenolikom kulturom Maroka koja zrači tradicijom i ručnim radom, pa otuda želja da se ta tradicija očuva.

Ideja organizatora je da se ubuduće na ovaj način realizuju brojne kulturne manifestacije i javni događaji kako bi proces inkluzije u potpunosti bio realizovan i čitavom društvu.

J.R.

 

Podeli