PolitikaVesti

Erdogan: Narod otporom 15. jula nije samo sprečio udar već je sačuvao dostojanstvo demokratije

Predsednik Erdogan je istakao da je Turska mnogo jača nego što je bila pre 15. jula.

Predsednik Recep Tayyip Erdogan je izjavio da narod 15. jula nije samo sprečio udar već da je narod tu noć sačuvao dostojanstvo demokratije.

U časopisima Sabah i Hurriyet na drugu godišnjicu sprečavanja izdajničkog vojnog udara u Turskoj, 15. jula, objavljena je kolumna predsednika Erdogana.

Erdogan je istakao da se najveća izdaja u istoriji politike pretvorila u pobedu zahvaljujući hrabrosti njegovog naroda.

¨Narod svojim otporom 15. jula nije samo sprečio vojni udar već je tu noć sačuvao dostojanstvo demokratije¨, navodi se u kolumni.

15. jul nije bio samo odgovor terorističkoj organizaciji FETO već i svima onima koji su podržavali vojni udar.

Predsednik Erdogan je istakao da je Turska mnogo jača nego što je bila pre 15. jula.

Istakavši da je FETO/PYD u velikoj meri blokiran, predeednik Erdogan je kazao da je u 16 zemalja zatvoreno delovanje ove organizacije i dodao:

¨Pokazali smo da teroristi FETO/PYD predstavljaju opasnost za sve zemlje. Pravni proces koje smo započeli protiv čelnika FETO/PDY vodimo odlučno i bez ikakvog ustupka¨, napisao je predsednik Erdogan.

Izvor:TRT

[contact-form][contact-field label=”Name” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”Email” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Message” type=”textarea” /][/contact-form]

Podeli