Društvo

U toku pripremni radovi za asfaltiranje ulica u Jaklji i u Ulici Narodnog fronta

Građevinska sezona u Novom Pazaru u punom je jeku. U toku su zemljani radovi pred asfaltiranje ulica u Jaklji i u Ulici Narodnog fronta. Meštani ovih delova grada dobiće asfalt posle 60 godina. Pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara NIhad Hasanović obišao je radove i najavio intenzivnu sezonu kada su infrastrukturni radovi u pitanju koji će, izmedju ostalog, obuhvatiti rekonstrukciju blizu 60 gradskih ulica.

Izvođač radova je novopazarska firma “Novi Pazar put” koja je dobila posao i za rekonstrukciju i sanaciju novih ulica koje će do kraja godine biti sredjene.

“Osim rekonstrukcije ulica, radi se na sanaciji klizišta i dva potrporna zida, kod Gazilara i na kraju Hervegovačke ulice, na Atletskom stadionu se radi osvetljenje i ograda, na Sportsko rekreativnom centru se radi igralište, nastavljaju se radovi na obilaznici oko Novog Pazara, a u toku je i rad na projektno tehničkoj dokumentaciji za rešavanjeulaska u grad iz Ulice Save Kovačevića, pa će se i ta ulica raditi” – najavio je Hasanović.

Osim rekonstrukcije ulica radi se i na sredjivanju rečnih korita duž reke Jošanice, u naselju Jaklja ali i duž reke Raške od Bor džamije do mosta kod ciglane. Radove izvodi firma Zapadna Morava po izboru JP “Srbija vode”.

      

K. Radović

Podeli