Društvo

Nagrade za najbolje

Najbolji đaci generacije srednjih i osnovnih novopazarskih škola i ove godine dobili su pohvalnice i novčane nagrade. Kako su istakli najbolji od najboljih ove nagrade su im podstrek za dalje usavršavanje i napredovanje.

Na svečanom prijemu u čast đaka generacije novopazarskih osnovnih i srednjih škola gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac je istakao da će  Grad Novi Pazar i u narednom periodu uložiti dodatne napore kako bi učenici u ovom gradu imali što bolje uslove za školovanje, jer su upravo oni istinska budućnost našeg grada.

“Vi ste budućnost ovoga grada i Grad ima obavezu da u narednom periodu nastavi da odvaja sredstva za razvoj školstva i za poboljšanje uslova za odvijanje nastave, jer ste vi to svojim rezultatima i zaslužili” – poručio je Biševac.

Grad Novi Pazar je i ove godine nagradio najbolje đake, pa je 50 000 dinara izdvojeno za đake generacije iz srednjih škola, 30 000 dinara za najbolje osnovce , a sponzor kompanija “NOVA”, kao i prošle godine  je svim učenicima poklonio po 100 eura.

“ 2016. godine gradski budžet za obrazovanje  bio je 121 milion dinara, a ove godine rebalansom je usvojeno 223 miliona dinara što je odličan pokazatelj koliko Grad Novi Pazar pridaje značaj obrazovanju”- dodao je Biševac.

Đaci generacije ističu da je bilo potrebno mnogo truda i rada, ali da je bila važna podrška roditelja i profesora. Nagrada i pohvalnica su im samo podstrek za dalje usavršavanje.

“Grad Novi Pazar ovakvim događajima ističe prave vrijednosti, jer đaci generacije su primjer drugim generacijama da idu njenim putem, te da su znanje i obrzaovanje najveće bogatstvo svakog čovjeka, društva i grada “- istakao je Biševac na današnjoj ceremoniji.

 

I.Hodžić

 

 

 

Podeli