SvetVesti

Drama se nastavlja, dečaci nisu spremni da rone

Tajlandski spasioci koji pokušavaju da izvuku 12 dečaka i njihovog trenera iz pećine, rekli su da neće odmah početi da pokušavaju da ronjenjem evakuišu dečake jer još nisu naučili na pravi način da rone.

Međutim, guverner te oblasti koji i rukovodi operacijom spašavanja Narongsak Osatanakorn nagovestio je na konferenciji za novinare da ukoliko obilne kiše uzrokuju nove da nivo vode u pećini poraste, ronioci će pokušati da izvuku dečake iz pećine, prenosi AP.

Tajlandski zvaničnici su javno rekli da je potrebno brzo podvodno spašavanje dečaka i njihovog trenera zbog mogućnosti da se pristup pećini ponovo zatvori zbog obilnih monsunskih kiša koje se očekuju ovog vikenda.
Tajlandski dečaci koji su već dve nedelje zaglavljeni u pećini napisali su pisma svojim roditeljima u kojima su im poručili da ne brinu i da su jaki.

“Dragi roditelji, sada su svi dečaci dobro, spasilački tim nas dobro pazi. Obećavam da ću najbolje što znam brinuti o dečacima. Hvala svima koji su došli da pomognu”, napisao je on.

Grupa je poslala poruke nakon što su i oni primili pisma od porodice, što je i prva komunikacija koju su dečaci imali sa roditeljima.

Izvor: Mondo/Agencije

 

Podeli