Društvo

DUNP: Školovanje stručnjaka za javni sektor

Državni univerzitet u Novom Pazaru  ove godine upisaće prvu generaciju studenata na master  studije  pod nazivom Izgradnja kapaciteta za razvoj javnog sektora. Tim povodom sutra će u ovoj visokoškolskoj ustanovi biti održana prezentacija ovog studijskog programa, koji proučava najkompleksnije upravljačke izazove savremenog javnog sektora.

Svrha studijskog programa Izgradnja kapaciteta za razvoj javnog sektora jeste da studenti budu osposobljeni za obavljanje najsloženijih analitičkih i upravljačkih aktivnosti u organizacijama javne uprave, u složenim uslovima globalnih ekonomskih procesa i ubrzanog tehnološkog razvoja. Nakon završenog programa student stiče akademsko zvanje – master ekonomista.

Pravo da konkurišu imaju kandidati koji uspunjavaju opšte uslove za upis na studije drugog stepena na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru i završen četvorogodišnji studijski program osnovnih akademskih studija iz oblasti prava ili ekonomije. Očekuje se da će interesovanje pokazati, u prvom redu, kandidati koji su već zaposleni u  organima državne uprave, lokalnoj samoupravi i javnim preduzećima. Konkurs će biti raspisan u oktobru.

Sutrašnjoj promociji,  koja počinje u 14 časova,  mogu prisustvovati svi zainteresovani kandidati.

Novi studijski program je  rezultat međunarodnog projekta FINAC, u koji su u saradnji sa Ministarstvom za državnu upravu i lokalnu samoupravu, pored Državnog univerziteta u Novom Pazaru, uključeni i Univerzitet u Beogradu, Univerzitet u Kragujevcu i nekoliko stranih univerziteta.

Izvor: DUNP

Podeli