Politika

Održana tribina o izborima za nacionalne savete nacionalnih manjina

Nesređen birački spisak, kao i nedovoljna zainteresovanost Bošnjaka, pre svega mladih, za učešće na izborima za nacionalne savete najveći su problemi pred nove izbore za Bošnjačko nacionalno vijeće – zakljuceno je na tribini ,u okviru Lokalne platforme za dijalog Akademske inicijative Forum 10, a koja se ticala upravo predstojećih izbora koji još uvek nisu raspisani ali se pretpostavlja da će biti održani krajem oktobra ove godine.

Generalni sekretar Stranke demokratske akcije Sandžaka Ahmedin Škrijelj ocenio je da je Bošnjačko nacionalno vijeće  važna institucija za Bošnjake, jer je nastalo 1991. godine kao odgovor na politiku režima Slobodana Miloševića. On je takodje ukazao na problem sa nesredjenim biračkim spiskovima i za to optužio resorno ministarstvo.

„SDA Sandžaka će sprovesti opsežnu kampanju da upišemo ljude jer prema informacijama koje imamo od izbora 2014.godine do danas u Novom Pazaru se niko nov nije upisao u poseban birački spisak ”, rekao je Škrijelj.

Na tribini „Izbori za Nacionalni savet bošnjačke nacionalne manjine: Novi izbori – novi izazovi“ govorio je i novinar Medin Halilović, koji je ukazao na značaj medija tokom ovog izbornog procesa.

“Uloga medija je veoma bitna jer će sve važne informacije o izbornom procesu i svemu ostalom važnom za izbore biti plasirane putem medija. Lokalni mediji su ključni, pogotovo pre samog izbornog procesa da prošire kampanju i objasne gledaocima zbog čega je važno glasati na ovim izborima” – objasnio je Halilović.

K.R.

Podeli