DruštvoVesti

Objavljeni konačni rezultati male mature

Objavljeni su konačni rezultati male mature koja se polagala od 18. do 20. juna. Svršenim osnovcima predstoji popunjavanje liste želja, 8. jula saznaće u koju su srednju školu raspoređeni a dan nakon toga očekuje ih podnošenje dokumenata i upis u raspoređenu školu.

Amina Mujezinović učenica osnovne škole “Bratstvo” rezultate male mature, kao i ostali njeni vršnjaci provjerila je online unošenjem jedinstvene šifre đaka. Do škole je došla kako bi sa drugarima proćaskala o rezultatima i bodovima sa male mature, no ispred škole ih nije zatekla. Amina je, kaže za Radio televiziju Novi Pazar (RTVNP), zadovoljna ostvarenim uspjehom na maloj maturi.

“Moji rezultati su zadovoljavajući, ukupno imam 92,5 poena. Niko iz generacije nije imao 100, pa sam veoma srećna zbog svog rezultata. Iz srpskog sam osvojila 11,5, od mogućih 13 koliko je donosila i matematika a ja sam tu uzela 10 bodova. Maksimalan broj poena osvojila sam na kombinovanom testu”, priča Amina za RTVNP.

Od ukupno sedam odjeljenja osnovne škole “Bratstvo”, a na osnovu rezultata koji su istaknuti na ulaznim vratima škole, niti jedan učenik nije na osnovu uspjeha i rezultata male mature imao 100 poena.

A. Ni.

 

Podeli