Sport

Ugljanin: Gurdijeljac za ponos Sandžaka

Predsednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Sulejman Ugljanin rekao je danas na prijemu u čast Šerifa Gurdijeljca da je taj bokser osvajanjem IBF internacionalne titule ostvario uspeh kojim se ponosi ceo Sandžak.

“BNV kao najviše predstavničko telo Bošnjaka ukazuje Gurdijeljcu poštovanje na ispoljenom znanju i mudrosti. Na dostojanstven i veličanstven način osvojio je titulu. Okupiću najznačajnije ljude u Sandžaku i stvorićemo uslove za vrhunski boks, odnosno održivi sistem za razvoj vrhunskog sporta”, rekao je Ugljanin.

Gurdijeljac je u subotu uveče u Novom Pazaru pobedio Atilu Kajabašija i na taj način postao IBF internacionalni šampion sveta u superpero kategoriji.

“Zahvalio bih na srdačnom prijemu. Bila je čast da u BNV pričamo o boksu, o mom poslednjem meču, ali i još nekim stvarima”, naveo je Gurdijeljac.

Reviju u Novom Pazaru, na kojoj je održano šest borbi, od toga dve za IBF titule, organizovala je agencija Kuč boksing promoušn.

“Razgovarali smo o nekim budućim planovima, ovo je samo početak. Nadam se da će u budućnosti biti još novih revija i uspeha, a mi ćemo se potruditi da sve bude na još većem nivou”, kazao je promoter Almin Kuč.

M. Minić

Podeli