Politika

Predsjednik BNV Sulejman Ugljanin uputio čestitku predsjedniku Republike Turske

Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Sulejman Ugljanin uputio je čestitku Redžepu Tajipu Erdoanu, predsjedniku Republike Turske povodom pobjede na predsjedničkim izborima koji su održani danas u Turskoj, u čestitci se kaže:

“Poštovani predsjedniče Erdoan,
 U ime Bošnjaka Sandžaka i u svoje ime, najprije Vama, Vašim prijateljima, saradnicima i cijelom turskom narodu čestitam na ovoj velikoj pobjedi i uspostavljanju predsjedničkog sistema u Republici Turskoj.
 Turski narod je pokazao visoku svijest dajući na ovim izborima podršku Vama, AK partiji i Republikanskom savezu čime će se nastaviti put modernizacije i ekonomskog napretka stabilne i efikasne Republike Turske. Siguran sam da ćete nastaviti dalje jačanje saradnje i dobrih odnosa između zemalja i naroda, naročito onih na Balkanu. Svaki Vaš uspjeh je vrlo značajan i za budućnost Sandžaka i Bošnjaka, jer su Bošnjaci Sandžaka i građani Turske porijeklom iz Sandžaka trajna i neraskidiva veza Srbije i Turske. U to ime, Vama i Vašim saradnicima želim dobro zdravlje i puno uspjeha u daljem radu. Primite izraze mog najvišeg poštovanja”, predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Sulejman Ugljanin.

Podeli