Društvo

Međunarodni konsultant za strateško planiranje pomaže izradu Strategije održivosti grada Novog Pazara

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac razgovarao je sa Ričardom Alenom koji će, kao konsultant OEBS-a, raditi na izradi Strategije razvoja Novog Pazara. Alen je medjunarodni konsultant za razvoj sa preko 25 godina iskustva u institucionalnom jačanju vladinih organizacija i organizacija civilnog društva i biće kako je danas rečeno nakon sastanka, pravo pojačanje timu Gradske uprave koji radi na Strategiji razvoja grada.

Ričard Alen je medjunarodni konsultant za razvoj sa preko 25 godina iskustva u institucionalnom jačanju vladinih organizacija i organizacija civilnog društva. Počeo je svoju karijeru u Londonu 1989.godine, radeći prvo sa Vladom Velike Britanije, a zatim sa britanskim Crvenim krstom, na razvijanju efikasnijih pristupa korporativnom i strateškom planiranju. Od 2004.godine, Alen radi kao nezavisni konsultant na Zapadnom Balkanu. Alen je radio i za mnoge vodeće međunarodne organizacije i donatore, uključujući UN agencije (UNDP, UNHCR, UNICEF, UNOPS), EU, Švajcarsku saradnju (SDC i SECO), OEBS, USAID, Pokret Crvenog krsta i Odjeljenje za međunarodni razvoj Ujedinjenog Kraljevstva.

U Gradskoj purvi Novi Pazar smatraju da će njegovo iskustvo pomoći timu koji radi Strategiju razvoja grada u narednih deset godina.

K.R.

 

Podeli