Društvo

BNV organizuje seminar za nastavu na bosanskom jeziku

Bošnjačko nacionalno vijeće organizuje seminar za nastavni kadar u nastavi na bosanskom jeziku u petak, 08. juna, u Domu omladine u 17:00 sati.

Predavači su: doc.dr sc. Edin Jahić, profesor historije, geografije i predsjednik Preporoda Tuzlansklg kantona, prof. dr. Ein Mutapčić, profesor historije države i prava na Pravnom fakultet Univerziteta u Tuzli, Larisa Softić Gasal, prof. jezika i knjizevosti, Esad Džudžo, potpredsjednik Vijeca, predsjednik Bošnjačkog savjeta, Mehmed Pargan, novinar, književnik i predsjednik Udruženja za mir, obrazovanje i kreativnost iz Tuzle, Sabina Jogunčić, profesor jzika i književnosti, Sanela Međedović, profesor razredne nastave, član Bošnjačkog prosvjetnog savjeta, spoljni saradnik Ministarstva prosvjete u RS, Dino Lotinac, profesor jezika i književnosti, član BPS, Adla Melajac, profesor razredne nastave, član Odbora za obrazovanje i član BPS.

Cilj seminara je nacionalno osvješćivanje nastavnog kadra u nastavi na bosanskom jeziku i njihovo stručno usavršavanje, a sve u cilju unapređenja nastave na bosanskom jeziku.
Seminar će se održati u Sjenici i Tutinu već u subotu, 9. juna.

 

Podeli