Sport

Nameće se Toskić

Bokseri novopazarskih klubova takmiče se u Regionalnoj ligi Šumadije, a tokom nedavnog četvrtog kola u Jagodini pažnju na sebe skrenuo je 16-godišnji Džejlan Toskić iz Mladosti.

“U boksu sam nešto duže od godinu dana i pakleno treniram sa Idrizom Hajrovićem i Salihom Đerlekom. U Jagodini je sve bilo u najboljem redu. Ušao sam u ring bez straha i izašao kao pobednik”, rekao je Toskić.

U Jagodini se borio u konkurenciji mladih do 66 kilograma, a pobedio je člana Goše iz Smederevske Palanke Stefana Šerifovića.

Trebalo je da minulog vikenda u Beogradu brani boje Bokserskog saveza Šumadije protiv Vojvodine, ali nije imao rivala u kategoriji do 64 kilograma.

“Sam poziv u selekciju Šumadije predstavlja veliki podstrek. Verujem da ću uskoro postati i reprezentativac Srbije. Želim da budem veliki šampion”, naveo je Toskić.

Trener Mladosti Hajrović ocenio je da talenat nije sporan, ali da Toskić mora još mnogo da radi da bi jednog dana bio uspešan senior.

“Vidi se da poseduje kvalitet, a u poslednje vreme popravio je fizičku spremu. Izuzetno je agresivan i nema tremu”, kazao je Hajrović.

U minulom kolu Šumadijske lige nastupili su još pionir Dženis Vanić u kategoriji do 42 kilograma, te školarac Rafet Vanić kod boksera čija težina ne prelazi 52 kilograma.

“Iako su poraženi, izuzetno su talentovani. Podsećaju me na braću Hrnjak”, priznao je Hajrović.

M. Minić

Podeli