Sport

FK Jošanica: Treba li da padaju glave da bi se sprečio naš ulazak u Srpsku ligu?

Upravni odbor Fudbalskog kluba Jošanica izrazio je najoštriji protest posle današnjih incidenata na prvenstvenoj utakmici sa Ovčarom u Markovici, u okviru 28. kola Zone Morava.

Saopštenje prenosimo u celosti.

“Mislili smo da su ovakve scene prošlost i da koliko-toliko vlada neki red u našem fudbalu. Očigledno je da mnogima smeta što Jošanica nezaustavljivo ide ka Srpskoj ligi i sad se ne biraju sredstva kako bi se sprečila na tom putu.

Na samom početku utakmice, domaćin se pobrinuo da rukovodstvo našeg kluba i snimatelj Regionalne televizije Novi Pazar budu izbačeni sa tribina. Oko 100 navijača nije štedelo uvrede na nacionalnoj i verskoj osnovi.

U celoj drami, glavni akter bio je otvoreni neprijatelj novopazarskog fudbala, sudija Bojan Nikolić, koji je pokazao crvene kartone našem i domaćem igraču zbog toga što je igrač Ovčara pesnicom oborio našeg fudbalera Emira Bihorca. Agresija arbitra Nikolića trajala je sve vreme utakmice, koja se igrala ravno 101 minut.

Kad je bilo jasno da će Jošanica odneti sva tri boda, sa tribina su počele da lete kamenice, od kojih je jedna pogodila snimatelja Regionalne televizije Novi Pazar (Numana Balotu) i ozbiljnije ga povredila. Susret su obezbeđivala samo dva policajca, pa je izlazak naših igrača s terena bio krajnje nebezbedan. Veliku zahvalnost naš klub duguje ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanovića, koji je brzo reagovao i na stadion poslao pojačanje, što je sprečilo da bude više povređenih.

Pitamo se, kome smeta ulazak Jošanice u veći rang i da li je potrebno da padaju glave da bi se to sprečilo? Nije nam jasno zašto u utakmici između prvoplasirane i poslednjeplasirane ekipe pravdu deli sudija od zadatka i osvedočeni protivnik svih pazarskih klubova”.

Podeli