Društvo

Učiteljski fakultet u Novom Pazaru upisuje 20. generaciju studenata

Odeljenje Učiteljskog fakulteta u Novom Pazaru upisaće ove godine 20. generaciju studenata. Ove školske godine indeks će dobiti 50 svršenih srednjoškolaca koji na prijemnom ispitu pokažu najbolje znanje i veštine. Prijava zainteresovanih maturanata i predaja dokumenata zakazani su za 21,22 i 23.jun.

Prvi deo prijemnog ispita biće održan 26.juna, eliminacionog je karaktera i tu se proveraju muzičke, govorne i fizičke sposobnosti kandiadata. Nakon nedelju dana, 2.jula na programu su testovi iz poznavanja srpskog jezika i književnosti kao i test opšte informisanosti.

Već godinu dana odeljenje Učiteljskog fakulteta iz Beograda sa seduištem u Novom Pazaru radi u novim prostorijama u naselju Dojeviće, odmah do osnovne škole Kalifa Bih Zajed al Nahjan. Ova lokacija se pokazala sjajnom jer pruža mogućnost praktične nastave svim studentima. Ove godine očekuje se veliko interesovanje maturanata iz celog Sandžaka. Poziv učitelja popularan je uglavnom medju ženskom populacijom, a studentkinje su zadovoljne kvalitetom nastave.

K.R.

Podeli