Društvo

Nastavljena tradicija bratimljenja sa turskim školama

Osnovna škola “Inkilap” iz Izmira uspostavila je posebnu saradnju sa školom Halifa bin Zajed el Nahjan. Predstavnici obe škole potpisali su sporazum o saradnji i gostovanjima zbog čega su dvije obrazovne ustanove postale bratske škole.

Inicijativa za bratimeljenjem potekla je od predstavnika škole iz centralne optine, Konak u Izmiru. Dobro iskustvo koje su turski profesori i učenici imali sarađujući sa školom “Bratstvo“ , bilo je inspiraciija da se napravi slična saradnja sa još jednom osnovnom školom iz Novog Pazara.

” Tokom realizacije prvog projekta bratimljenja iskusili smo veliku srdačnost i generalno dobar odnos prema nama. Potaknuti tim osjećanjima želimo da slično učinimo i sa školom Halifa bin Zajed el Nahjan. Ono što nas očekuje u budućnosti jeste razmjena učenika, “ rekla je predstavnica škole iz Izmira, Nazan Tunay.

” Osećam se veoma dobro. Mi smo takvi prihvatamo sve inicijative pogotovo inicijative koje su od interesa za djecu, za rad, za obrazovanje, za grad, zašto da ne“, kaže direktor osnovne škole na Dohoviću, Besim Adilović.

Predstavnici osnovne škole iz Izmira tokom gostovanja kratko su se upoznali sa radom škole u Novom Pazaru, dosadašnjim rezultataima, aktivnostima, uspjesima učenika ali i sa samim objektom škole koji jedan od boljih u zemlji.

 

Podeli