Politika

Izaslanici odbrane u Novom Pazaru

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac primio je danas izaslanike odbrane iz nekoliko zemalja sveta: Austrije, Bugarske, Nemačke i Kanade. Tema sastanka bila je, pre svega, aktuelna politička i ekonomska situacija u gradu koji se, kako je zaključeno, ubrzano razvija.

‘’Razgovarali smo o trenutnom stanju u Novom Pazaru, pre svega ekonomskim i političkim izazovima sa kojima se Novi Pazar susreće, mogućnostima za razvoj, problemima, mogućim rešenjima i ubrzanom razvoju našeg grada’’, rekao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

‘’Mi smo ovde da bi smo stekli utisak kako je u Sandžaku i Novom Pazaru. Jedna stavr je sedeti u Beogradu i slušati šta se dešava preko medija, a druga je doći na lice mesta i steći sopstveni utusak – rekao je Izaslanik odbrane Republike Austrije pukovnik Tomas Ahamer.

‘’Jako je pozitivan utusak doći ovde i videti taj pozitivan razvoj, kako gradonačelnik i ceo njegov tim radi na pozitivnom razvoju. Doživeo sam to lično. Svaki pozitivan razvoj znači pozitivan pomak za ekonomiju i za ljudekoji žive ovde. Jako sam srećan i želeo bih još jednom da zahvalim gradonačelniku i celom njegovom timu što je odvojio vreme i upriličio sastanak sa nama’’, kazao je Ahamer u Novom  Pazaru.

S.Lj.

Podeli