Društvo

Razvoj grada u trećem milenijumu

Danas je u Kulturnom centru u Novom Pazaru održan drugi po redu sastanak prve faze Projekta  strategije razvoja grada u narednih deset godina. Razgovor je obuhvatio rad stručnjaka na 16 modula i isto toliko oblasti u kojima se temelji strategija razvoja u trećem milenijumu.

Strategija održivog razvoja grada Novog Pazara u periodu 2017-2028. godina doneta je u oktobru prošle godine, a početkom ove godine održana je prva sednica ovog projekta.Danas je u Kulturnom centru održana druga sednica Prve faze Prejekta, koja je okupila stručnjake iz različitih oblasti. Skup su pozdravili i poželeli uspešan rad gradonačelnik Nihat Biševac i predsednica Skupštine grada Ifeta Radončić.

„Ovo je neka prva faza u kojoj želimo da okupimo stručnu javnost i da pokažemo šta smo to za pet meseci uradili. Treba da prikupimo što više podataka iz svih 16 modula projekta. Strategija je, naime, modularnog tipa“, kaže Munir Poturak, rukovodilac Projekta.

Modul Urbanizam i prostorno planiranje predstavlja najvažniji i najznačajniji apekt ovog projekta. Posao je urađen kvalitetno. Strategija razvoja grada biće urađena najsavremenijom tehnologijom, sa 3D  modelima pravaca širenja grada, gustinom izgrađenosti i stanovanja. Delovi će se odnositi i na razvoj turizma i turističkih kapaciteta.

 

Podeli