Društvo

“Toliko toga nas spaja”

U Lukavcu se održava Sajam turizma i ekologije LIST 2018, na kom učestvuje i Turistička organizacija Novog Pazara. Usled dobre saradnje ove organicije sa turističkim agencijama, organizatorima i Ministarstvom turizma Bosne i Hercegovine, ovu važnu manifestaciju posjetiće i gradonačenik Novog Pazara, Nihat Biševac sa saradnicima.

Kultura, tradicija, banjski turizam, kuhinja, ostaci osmanske kulture, brojni spomenici pod zaštitom UNESCO-a, samo su neki od turistički aduta grada Novog Pazara koji se promovišu na 16. lukavičkom sajmu turizma, a na kom je 175 izlagača iz deset država.  Direktorka turističke organicije Novog Pazara, Ljiljana Lešević, kaže da je se organizcija predstavlja sloganom “Toliko toga nas spaja”, ali će se tokom manifestacije sam grad Novi Pazar pohvaliti zasluženom osvojenom titulom izuzetne destinacije Evrope u Srbiji.

” Ono što je glavni razlog ovog predstavljanja jeste upravo činjenica da su turisti iz Bosne i Hercegovine broj jedan u Novom Pazaru. Ove godine mi se predstavljamo sloganom “Toliko toga nas spaja”, to je zaista tačno, spaja nas ista kultura, ista srdačnost i gostoprimstvo. Novi Pazar je grad dobrih domaćina, a isto tako  i Tuzla ovdje I Lukavac”, rekla je direktorka TO Novi Pazar, Ljiljana Lešević.

Ovo je drugo predstavljanje Turističke organizacije grada Novog Pazara u Lukavcu. Čelnici ove organizacije se nadaju da će postati tradicija. Šesnaesti lukavički sajam turizma, koji se održava pod pokroviteljstvom Vlade FBIH traje do 5. maja. Ovu manifestaciju posjetiće i gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac sa vijećnicima. Kako je najavljeno, biće održani brojni sastanci koji će itekako biti od koristi tuzlanskom kantonu i Novom Pazaru.

 

Podeli