DruštvoVesti

HO “Hasene” nastavlja obnovu škola u Sandžaku

U Komaranima kod Brodareva kompletno je obnovljena isturena osnovna škola „Svetozar Marković“. Radove je sa oko 20 hiljada eura finansirala Humanitarna organizacija (HO) „Hasene“ iz Sjeverne Holandije u saradnji sa svojim ograncima za Balkan i Srbiju.

Dotrajala zgrada škole i ruinirane učionice koje nisu ispunjavale ni minimum uslova za rad obnovljenje su zahvaljujući djelovanju HO „Hasene“. Radovi su podrazumijevali zamjenu kompletne stolarije, obnovljeni su podovi, renovirane stepenice, adaptirani mokri čvorovi a uređene su i okrečene učionice i zgrada škole.

„Grupa od 50 ljudi iz organizacije „Hasene“ uložila je puno truda, napora i vrijedno radila više mjeseci na ovom projektu od kojeg će ovo mjesto i djeca imati puno koristi. Sve vas bratski selamim i želim da učenici provode lijepe trenutke u ovoj školi, da uče i da se druže. Želja nam je da škola ima još više učenika, mi nastavljamo naš dalji rad i pomoć u narednom periodu“, rekao je predsjednik HO „Hasene“ za Sjevernu Holandiju Mehmet Yaramiš.

Predstavnik organizacije “Hasene” za Srbiju Senad Halitović podsjetio je da je ova organizacija za kratko vrijeme pomogla ovu, ali i školu “Vuk Karadžić” u Novom Pazaru u kojoj je sa oko 13 hiljada eura obnovljeno 11 učionica.

Zahvalnost HO “Hasene” za ovu vrijednu donaciju iskazali su i predstavnici lokalne samouprave Prijepolja.

Na svečanosti sa bogatim programom koji su pripremili đaci škole, podjeljeni su i pokloni za 62 učenika i 18 jetima iz Prijepolja i Priboja.

A. Ni.

 

Podeli