Vesti

Požar u BP: Nema povrijeđenih, strah od otrovnih isparenja(FOTO)

U fabrici za proizvodnju i preradu mesa kompanije Franca Mesopromet u Bijelom Polju, rano jutros je izbio veliki požar. Srećom nema povrijeđenih, a fabrika je gotovo u potpunosti izgorjela. Uzrok požara za sada je nepoznat.

grada u kojoj je bila proizvodnja i sva oprema potpuno je izgorjela. Vatra je zahvatila i upravnu zgradu.

“Požar je prijavljen oko 4 sata. Sve raspoložive ekipe su na terenu. Materijalna šteta je ogromna. Dio požara su lokalizovali ali akcija još uvijek traje”, kazao je načelnik Službe zaštite Bijelo Polje Milonja Rakonjac.

Požar je još uvijek aktivan, a u gašenju učestvuje 11 vatrogasnih vozila i 30-ak vatrogasaca. Sve vatrogasne ekipe iz Bijelog Polja su na terenu, a akciji su se pridružili vatrogasci iz Berana i Mojkovca, a u pomoć bjelopoljskim vatrogascima su pristigle i kolege iz komunalnog preduzeća.

Predsjednik bjelopoljske Opštine Petar Smolović kazao je za RTCG da u požaru nema povrijeđenih.

“Ovo je tragedija za privredni život Bijelog Polja, ali Crne Gore. Dobro je da nema žrtava i da se požar stavi pod kontrolu. Kompanija ima podršku Opštine i Vlade koji će pomoći da se umanje posljedice”, kazao je Smolović.

Faruk Franca, brat vlasnika kompanije Hilmije France, kaže da je porodica u šoku, te da ne može da pretpostavi šta je uzrok požara.

Strah od otrovnih isparenja

Kako RTCG saznaje od pripadnika vatrogasnih službi, najveća opasnost po sve koji se nalaze u okolini fabrike prijeti od vatre koja je zahvatila amonijačnu salu sa bazenima, pošto je moguće da se oslobode otrovna isparenja.

Zbog toga, policija je evakuisala mašinski dio fabrike.

Za sada, kako su nam kazali, šanse za takav scenario su male, ali oprez mora biti na maksimalnom nivou.

Iz sale gdje se nalaze boce sa amonijakom čulo se nekoliko eksplozija.

Radnici pokušavaju da iz prostorija iznesu zalihe koje nijesu oštećene, javlja reporter RTCG sa lica mjesta.

Plameni jezici dosezali su nekoliko destina metara, a dim se vidi i iz najudaljenijih djelova grada.

Za sada nema podataka o materijalnoj šteti, koja je, sudeći prema slikama sa terena, milionska.

Fabrika, koja se nalazi u industijskoj zoni grada uz magistralni put Prijepolje- Bijelo Polje, zapošljava oko hiljadu radnika.

Izvor RTCG

 

Podeli