Sport

Daca: Liga šampiona je ostvarenje odbojkaškog sna

Odbojkaš Novog Pazara Benjamin Daca rekao je danas da se superligaško finale protiv Vojvodine razlikuje od prethodnih duela tih rivala, jer predstavlja borbu za najznačajniji trofej u Srbiji.

“Očekuje nas težak posao, ali ako dobijemo prvu utakmicu mislim da ćemo biti kadri da i u drugoj ostvarimo uspeh. Oni su pod većim pritiskom, s obzirom da smo od početka sezone osvojili oba trofeja, a oni nijedan”, ocenio je Daca.

On je naveo da se Novi Pazar do pre četiri godine borio za ulazak u Superligu, a da je sada blizu učešća u Ligi šampiona Evrope.

“Ako uzmemo titulu, blizu smo evropskog krema. Osvojili smo sve ostale domaće trofeje, ostaje još onaj koji donosi Ligu šampiona. Bio bi to veliki korak za sve. Dolazak najjačih timova u Pazar predstavlja potpuno ostvarenje odbojkaškog sna”, dodao je Daca.

Finalna serija na tri pobede počinje sutra u 18.00 u Sportskom i poslovnom centru Vojvodina, a Novosađani će biti domaćini i drugog meča, koji je na programu četiri dana kasnije.

“Titula bi nam donela mnogo. Bila bi to nagrada igračima, rukovodstvu, gradskoj upravi koja nas godinama nesebično podržava i nasim navijačima. Osvojiti trofej u sportu koji je u Srbiji na vrhunskom nivou, ogroman je uspeh. Istovremeno, pobednički pehar bi predstavljao i veliku obavezu, ali da ne pričamo unapred”, rekao je predsednik Pazaraca Ervin Ćorović.

M. Minić

 

Podeli