PolitikaVesti

Počela druga sednica Skupštine grada

Sednica Skupštine Novog Pazara je u toku. Na drugom ovogodišnjem skupštinskom zasedanju pred odbronicima je oko 30 tačaka dnevnog reda.

Odbornici će razmatrati Plan detaljne regulacije koridori infrastrukture na Goliji za prostor koji pripada Novom Pazaru zbog ideje turističkog puta Golija i razvoja mreže infarstrukture, koja je nastala u toku izrade prostrornog plana Parka prirode Golija. Cilj je unapređenje područja, turističke promocije Golije i otvaranje područja prema užem I širem okruženju, a radi daljeg razvoja opština, odnosno gradova koji gravitiraju području parka prirode Golija.

Na dnevnom redu je i Odluka o realizaciji koncesije obavljanja komunalne delatnosti javnog prevoza putnika na teritoriji Grada Novog Pazara.

Izveštaje o radu odbornicima će predstaviti rukovodioci odeljenja koja deluju u okviru Gradske uprave za izvorne i poverene poslove, Uprave za naplatu javnih prihoda, kao i direktori javnih preduzeća.

Na ovoj sednici Skupštine očekuje se i imenovanje direktora Kulturnog centra Huseina Memića, Centra za decu i omladinu Duga Fatime Durović i Kancelarije za mlade Džemaludina Paučinca koji su putem javnog konkusa izabrani na period od četiri godine.

Jedna od tačaka dnevnog reda je i ostavka odbornika iz redova Srpske napredne stranke Bojana Petrovića, a umesto njega predložen je Golub Vidojević.

Sednici prisustvuje 38 odbornika lokalnog parlamenta.

Podeli