Društvo

Predavanje o saobraćaju za osnovce

U sklopu Manifestacije „Šta znaš o saobraćaju“ Organizacioni odbor i Savet za bezbednost saobraćaja danas su za učenike osnovnih škola organizovali predavanje na temu bezbednosti u saobraćaju.

Predavanje je bilo zanimljivo i nastavnici koji su danas propustili da decu dovedu u Koncertnu dvoranu Kulturnog centra uskraćeni su za primer kako se to uspešno radi. Predavači, profesor Tehničke škole Vedad Prušević i veteran Manifestacije „Šta znaš o saobraćaju“ i sudski veštak Hasan Sukić, pripremili su niz situacija bitnih za bezbednost dece u saobraćaju.

„Savet za bezbednost saobraćaja grada Novog Pazara pokušava da vrati stari sjaj Manifestaciji „Šta znaš o saobraćaju“. To je verovatno bilo najpopularnije takmičenje u školama, koje je koristilo deci, ali i svima nama da nešto više saznamo o saobraćaju. Pokušavamo da aktiviramo škole, zahvalio bih školama koje su danas poslale svoje đake ovde, ali i da kritikujem one škole koje nisu učestvovale“ rekao je Mirsad Jusufović, predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja.

Školska takmičenja u okviru Manifestacije „Šta znaš o saobraćaju“ završena su u nekim osnovnim školama dok će većina to obaviti posle raspusta koji počinje u ponedeljak.

Podeli