Sport

Mehmedović: Dugo čekani uspesi na amaterskom ringu

Direktor novopazarskog Sportskog saveza Emir Mehmedović rekao je da su prvaci Srbije Emir Hanuša i Ekrem Hanuša posle dužeg vremena doneli gradu uspeh u amaterskoj konkurenciji i najavio da će njihovi rezultati biti adekvatno nagrađeni.

“Čestitam momcima i rukovodstvu, a ovo je dobra uvertira za nastavak priče, koju smo načelno dogovorili s predsednikom Bokserskog saveza Srbije Nenadom Borovčaninom. Naime, planirano je da Pazar bude među učesnicima bokserske lige, koja bi trebalo da startuje na jesen”, rekao je Mehmedović.

On je otkrio da će uslovi za bavljene plemenitom veštinom u Novom Pazaru uskoro biti mnogo bolji.

“U završnoj fazi je projekat sale za borilačke sportove, gde je boks u prvom planu. U bliskoj budućnosti, očekujemo bolje dane za taj trofejni sport”, dodao je Mehmedović.

Emir Hanuša je najbolji mladi bokser u Srbiji u kategoriji do 56 kilograma.

“Dosta mi znači titula prvaka, otvara mnoga vrata. Već sam bio na turniru u Mađarskoj, ostavio sam dobar utisak. Na leto slede Zlatna rukavica i Zlatni gong, nadam se dobrim rezultatima”, kazao je on.

Ekrem Hanuša je bez premca u državi kod juniora lakših od 48 kilograma.

“Uskoro slede reprezentativne pripreme, zatim i međunarodni turniri. S najboljim trenerom i mojim bratom planiram da ostvarim najviše ciljeve”, naveo je juniorski šampion Srbije.

Trener Dževad Ibrović izrazio je očekivanje da pazarski boks ima dobru perspektivu.

“Po prirodi sam optimista. Nižu pobede, upečatljivi su. Emir je već u reprezentaciji, Ekrem očekuje poziv. Siguran sam da možemo imati evropske i svetske prvake”, istakao je Ibrović.

Direktor novopazarskog kluba Esad Beširović rekao je da su titule osvojene zahvaljujući velikom trudu.

“Naš boks doživljava renesansu. Grad dosta pomaže i izuzetno smo zadovoljni. Rezultat toga su i ove zlatne medalje”, ocenio je Beširović.

M. Minić

Podeli