Politika

SDA Sandžaka najoštrije osuđuje napad na Hasiba ef. Suljovića

Stranka demokratske akcije Sandžaka najoštrije osuđuje napad na imama Stambol džamije Hasiba ef. Suljovića, koji se prema informacijama objavljenim u medijima desio oko pola dva posle ponoći.

SDA Sandžaka ovim putem izražava zabrinutost zbog sve učestalijeg korišćenja nasilja nad imamima i vjerskim službenicima Rijaseta Islamske zajednice Srbije i Mešihata Islamske zajednice Sandžaka.

“Očigledno je da se srpske službe i organi bezbjednosti tolerantno odnose prema ovim napadima i takvim odnosom ohrabruju ekstremiste i zločince da nekažnjeno nastave sa nasiljem, napadima i zločinima”, kaže se u saopštenju.

Podsjećamo javnost da srpsko pravosuđe i policija do danas nisu istražili i kaznili nijedan zločin nad Bošnjacima Sandžaka.

Takođe, SDA u saopštenju, napominje da se u aktivnom sastavu srpskih službi bezbjednosti, vojske i policije nalazi veliki broj izvršioca najsvirepijih zločina čije su žrtve Bošnjaci Sandžaka.

SDA Sandžaka zahtjeva da se bez odlaganja sprovede lustracija i da se usaglasi nacionalna struktura zaposljenjih u policiji, sudu i tuzilastvu sa nacionalnom strukturom stanovništva u sandžačkim opštinama, jer Bošnjaci nemaju povjerenja u srpske državne organe.

Informativna služba SDA Sandžaka

Podeli