DruštvoVesti

Mešihat Sandžaka osudio napad na imama

Predsednik Mešihata Islamske zajednice Sandžaka, Hasib efendija Suljović, najoštrije je osudio napad na imama Bor džamije u Novom Pazaru. On pozvao nadlježne organe da što prije otkriju i procesuiraju počinioce i nalogodavce.

Predsjednik Mešihata je na konferenciji za novinare istakao da je Salihović jedan od najuglednijih imama u Sandžaku koji je 40 godina službovao u najpoznatijim džamijama u Novom Pazaru, te da je veoma popularan među vjernicima posebno zbog svog morala I odgovornosti. Suljović je rekao da ne zna ko su nalagodavci tog kukavičkog čina.

”Iako nam još nisu poznati nalagodavci,  počinioci ovog kukavičkog čina, poznati su nam kreatori formiranja atmosfere pritiska, koje je imao naš kolega, Nezir efendija, i ne samo on, nego i mnogi imami, učitelji i funkcioneri, kao i pojedine džematlije na području Sandžaka u poslednjih nekoliko mjeseci.  Oni su Sead Nasufović i Fuad Baćićanin, imenom i prezimenom”, rekao je predsjednik Mešihata, Hasib efendija Suljović.

Ovakave tvrdnje demantovao je Fuad Baćićanin istakavši da su izjave Suljovića apsolutne nesitinite, te da ne zna motive zbog kojih predsjednik Mešihata iznosi takve neistine.

”Radi se o apsolutnoj neistini. Ne znam koji su motivi zbog kojih iznosi takve optužbe. Ukoliko ima neka saznanja o napadu na Salihovića, kojeg znam godinama, neka obavesti i pomogne istražnim organima. Na ovaj način samo pomaže skrivanju i zaštiti stvarnih počinilaca tog gnusnog čina”, rekao je Baćićanin u izjavi za Radio televiziju Novi Pazar.

Imam Bor džamije Nezir Salihović pretučen je u subotu veče dok se vraćao kući nakon jacije namaza. Policija se još uvijek nije oglasila povodom ovog napada. Suljović je još jednom pozvao nadlježne organe da pronađu počinioce ovog gnusnog čina.

 

Podeli