Društvo

Baćićanin i Bakić imenovani za zamenike tužioca

Za zamenike u Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Pazaru imenovani su  Adnan Baćićanin i Samir Bakić.  Skupština Srbije donela je i odluku  o prestanku mandata predsedniku Osnovnog suda Đorđu Gojgiću. Adnana Baćićanina i  Samira Bakića na nove funkcije predložilo je Državno veće tužilaca nakon sprovedenog konkursa, a njihov izbor potvrdila je i Skupština Srbije.

Odlukom Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu, koji su usvojili narodni poslanici prestaje da važi i funkcija predsednika Osnovnog suda u Novom Pazaru Đorđu Gojgiću.

On je u oktobru prošle godine izabran za sudiju Apelacionog suda u Nišu.

Konkurs za izbor predsednika Osnovnog suda u Novom Pazaru je u toku.

Adnan Baćićanin je rođen 1980.godine u Novom Pazaru, gde je završio osnovnu i srednju školu  završio. Pravni fakultet je završio na Univerzitetu u Novom Sadu. Pravosudni ispit  položio 2010.godine u Beogradu. Prvo radno iskustvo u struci je počeo da stiče od 2007.godine kao pripravnik u Okružnim javnom tužilaštvu u Novom Pazaru, a od 2010.godine kao tužilački pomoćnik u Višem javnom tužilaštvu u Novom Pazaru sve do 2015.godine gde je postavljen za Sekretara Višeg javnog tužilaštva. Obavljao je i funkciju portparola Višeg javnog tužilaštva u Novom Pazaru. U toku svog dvanaestogodišnjeg  rada prošao je  brojne obuke i učestvovao na velikom broju seminara.

Baćićanin do sada ima  objavljenih 10 naučnih i stručnih radova.


Samir Bakić
je rođen 1976.godine u Tutinu, gde je završio osnovnu i srednju školu. Pravni fakultet je završio na Univerzitetu u Beogradu gde je položio pravosudni ispit 2006.godine. Prvi radni odnos je zasnovao u Opštinskom javnom tužilaštvu u Tutinu, da bi 2010.godine prešao u Osnovno javno tužilaštvo u Novom Pazaru, gde je danas na poziciji Sekretara osnovnog javnog tužilaštva u Novom Pazaru. Za 14 godina radnog iskustva prošao je kroz brojne obuke i učestvovao na velikom broju seminara.
Ovo je prvi konkurs za prijem novih zamenika od 2006.godine i na istom je učestvovalo ukupno 13 kandidata. Izabrani zamenici u Osnovnom javnom tužilaštvu Adanan Baćićanin i Samir Bakić  su od Državnog veće tužilaca dobili najveće ocene, tako da je Narodna skupština Republike Srbije formalno to juče i potvrdila.

Podeli