Društvo

Radionice Foruma 10 izazvale veliko interesovanje mladih

Akademska inicijativa Forum 10 projekat „Aktivni mladi za bezbednu zajednicu“ završava radonicama za mlade o nasilnom ekstremizmu i radikalizaciji. Pozivu da učestvuju i da razgovaraju o ovoj temi odazvao se veliki broj mladih iz Novog Pazara.

Predavač na radionici bila je i profesorka poltikologije Marija Đorić sa Instituta za političke studije. Ona kaže da je veoma važno da se govori o ekstremizmu i radikalizaciji  sa mladima.

Današnja radionica sprovodi se u okviru projekta “Aktivni mladi za bezbednu zajednicu”, Akademske inicijative Forum 10. Programski koordinator Fahrudin Kladničanin ističe da su ovo završne aktivnosti, a namenjene su srednjoškolcima, studentima, aktivistima organizacija civilnog društva, kao mladim članovima potičkih partija. Tema ovih predavanja su nasilni ekstremizam i radikalizacija.

Mladi kažu da su ovo teme o kojima treba govoriti.

U okviru ovog projketa prethodno su u novopazarskim srednjim i osnovnim školama održane radionice, gde su učenici tih škola razgovarali sa predstavnicima ove nevladine organizacije, ali i Saveta za bezbednost Novog Pazara. Đaci su tada  izneli bezbednosne probleme u školi, ali i lokalnoj zajednici.

 

 

 

Podeli