Mislite da je zima prošla? Ne, nije

Prave prolećne temperature koje nas greju od vikenda zadržaće se u Srbiji do subote. Već drugog dana vikenda očekuje nas promena vremena.

Prema aktuelnim podacima RHMZ-a, do petka se predviđa da će biti uglavnom sunčano, povremeno s kišom i najvišim dnevnim temperaturama oko 15 stepeni. Jutarnje temperature biće oko sedam stepeni.

Zahlađenje s kišom očekuje se u subotu, a od nedelje temperature bi trebalo da počnu da padaju. U ponedeljak se očekuje, prema sadašnjim prognozama najviša dnevna temperatura 5 stepeni, dok će jutarnja biti nula.

“Promena vremena nastupiće drugog dana vikenda. Uslediće jače zahlađenje, koje će se produžiti i na prvi deo naredne nedelje. Snežne padavine biće na planinama, gde će se povećati njegova visina, a za niže predele još nije jasno kakva će situacija biti”, kaže Slobodan Sovilj, meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda za “Blic”.

Prema njegovim rečima, to zahlađenje trajaće oko tri-četiri dana, ali nas nakon toga ne očekuju ovako visoke temperature za ovo doba godine.

Izvor: b 92

Podeli