Politika

Sramotni rezultat Zukorlića na beogradskim izborima

Stranka pravde i pomirenja Muamera Zukorlića doživela je debakl na beogradskim izborima sa osvojenih 0,2 glasova , što je daleko ispod cenzusa.  Ovo je sramotni rezultat Zukorlićeve stranke u prestonici, uprkos aktivnoj kampanji i prevelikim nerealnim očekivanjima. Prema preliminarnim nezvaničnim rezultatima lista oko Srpske napredne stranke osvojila je 45,1 odsto, a izlaznost u glavnom gradu bila je preko 50 %.

Prema preliminarnim rezultatima lista oko Srpske napredne strankea osvojila je 45,1 odsto glasova na beogradskim izborima, pokazuju podaci Ipsosa na uzorku od 70,3 odsto. Prema tim podacima još tri liste su prešle cenzus: lista Dragana Đilasa (18,8 odsto), Aleksandar Šapića (9 odsto) i lista SPS-JS (6,1 odsto). Prema još uvek nezvaničnim rezultatima, Stranka pravde i pomirenja Muamera Zukorlića doživela je debakl sa osvojenih 0,2% glasova, što je daleko od prirodnog cenzusa za manjinske stranke 0,9 %, koliko je bilo potrebno. Ovo je sramotni rezultat Zukorlićeve stranke u prestonici, uprkos aktivnoj kampanji i prevelikim nerealnim očekivanjima, Zukorlić je ostvario sramotni rezultat na beogradskim izborima.

Ovo je dokaz da je Muamer Zukorlić statistička greška na političkoj sceni. Nije mu bio od koristi ni beogradski akcenat, a ni podrška Nenada Prokića,  ni što je zaboravio svoj zavičaj, obeležavanje godišnjice u Štpcima da osvoji poverenje Beograđana. Osvojeni rezultati u Beogradu, daleko ispod cenzusa  su još jedni izbori u nizu na kojima je Zukorlić doživeo poraz, setimo se lokalnih izbora u Beranama, gde je osvojio svega 55 glasova, a i predsedničkih izbora, gde je takođe doživeo sramotni rezultat.

Poslednje dane Zukorlićeve kampanje u Beogradu obeležio je skandal oko zloupotrebe i bezakonite upotrebe matičnih brojeva u svrhe kontrolora na izborima iz drugih političkih partija, a sve to je Zukorlić i sam priznao na konferenciji za novinare.

U Srpskoj naprednoj starnci slavili su pobedu.

Prema preliminarnim podacima, izlaznost na beogradskoim izborima bila 51,3 odsto upisanih birača. Za odbornička mesta u gradskoj skupštini nadmetale su se 24 liste.

Podeli