Politika

Zukorlića brinu beogradske ulice, a ne “Štrpci bez mezarja” i tuga Novopazaraca ?

Predizborna borba za lokalne izbore u Beogradu omela je bivšeg muftiju Muamera Zukorlića da 27.februara prisustvuje dvadesetpetoj godišnjici od zločina u Štrpcima. Umesto da podrži porodice nastaradalih, kako je to radio pre skidanja ahmedije i ulaska u politiku, on je danas imao važnija posla, rešavao je komunalne probleme u Beogradu i izrazio zabrinutost što se stanovnici prestonice muče.

Podsetimo se kako  je na komemorativnim akademijama  pre samo dve godine,  kritikovao odsustvo predstavnika državne vlasti Srbije sa obeležavanja godišnjice u Štrpcima, koje je, kako je tada ocenio loš znak za sve Bošnjake, a danas mu to ne smeta, čak je i on zbog, predizbornih aktivnosti”, zaboravio ovaj značajan datum i umesto takvih poruka, Zukorlić je I danas kritikovao vlast i izrazio zabrinutost, ali  ne zbog zločina u Štrpcima, već zbog snega na beogradskim ulicama i što ovog 27.februara nisu čistije ulice glavnog grada.

Poslušajte obraćanje bivšeg muftije Muamera Zukorlića građanima Beograda koji je nakon dvogodišnjeg boravka u prestonici vidno promenio akcenat, zaboravljajući svoj zavičaj.

Dok je Gradsko veće Novog Pazara proglasilo Dan žalosti zbog pogibije tri stanovnika ovog grada, bivši muftija Muamer Zukorlić nije bio ni uz hiljade Novopazaraca koji su klanjali dženazu namaz Nejli, Irfanu i Seadu, koji su život izgubili juče u saobraćajnoj nesreći. Beograd mu je i u ovom slučaju bio preči od “njegovih” Bošnjka, ali kao i uvek ovakve situacije koriste organizacije, kojima on rukovodi, pa je tako Bošnjačka kulturna zajednica već pokrenula akciju prikupljanja sredstava za decu i porodice poginulih u saobraćajnoj nesreći.

Podeli