Sport

Ćosović i Kaltak pozivaju u Pendik (subota, 18.00)

Kapiten rukometaša Novog Pazara Irfan Ćosović rekao je danas da očekuje tešku utakmicu, ali i pobedu protiv Zlatara iz Nove Varoši u 12. kolu Super B lige Istok-Zapad, kojim se nastavlja prvenstvo.

“Naš su dugogodišnji rival, iskusni su i veoma nezgodni. Posebno su opasni u šutu s devet metara, na to moramo obratiti pažnju. Uvek je neizvesno protiv njih, ali mislim da smo bolji i da ćemo to dokazati. Prvi mečevi su uvek teški, treba probiti led, ali verujem da ćemo uz pomoć publike osvojiti važne bodove”, rekao je Ćosović.

On je ocenio da će njegovom timu mnogo nedostajati pivot Sead Međedović, koji je trenutno u Nemačkoj, ali veruje da će se od narednog kola priključiti saigračima.

Pazarci su tokom zimske pauze dobili novog trenera Vladimira Stanojevića, koji je zamenio Gorana Veselinovića, a stigao je i doskorašnji desni bek zrenjaninskog Proletera Miljan Erić.

“Trener je izuzetan, a Erić odlično radi. Spremili smo se, imamo dobar raspored, a verujem da će pobeda nad Zlatarom biti uvertira za uspešno proleće. Očekujem da ćemo dobiti sve utakmice, do poslednjeg kola u Vranju”, kazao je Ćosović.

Posle prvog dela sezone, Novi Pazar i Vranje 1957 na vrhu tabele imaju po 20 bodova, dok je Zlatar sedmi sa 12.

“Dobro smo odradili pripreme, tehnički i taktički. Kombinovali smo, s obzirom da smo malo kasnije startovali. Odmah se vidi koji stil trener Stanojević pokušava da nametne. Trebaće malo vremena da se uigramo, zbog toga nas očekuje težak meč”, naveo je desnokrilni igrač Novog Pazara Armin Kaltak.

Kaltak je trenutno prvi strelac Super B lige Istok-Zapad sa 95 golova.

“Najbitnije je da pobedimo. Nismo pompezno ušli u sezonu, ali ispostavilo se da smo najkvalitetniji sastav. Želim da tako nastavimo i plasiramo se u elitu, klub i grad to zaslužuju. Kad sam ranije igrao protiv Pazara, uvek je to bilo teško gostovanje. Voleo bih da ljubitelji rukometa sutra dođu u što većem broju, neće se pokajati”, kazao je Kaltak.

Rukometna utakmica Novi Pazar – Zlatar igraće se sutra od 18 časova u dvorani Pendik.

M. Minić

Podeli