Društvo

Nagrađena slabovida učenica dobila vredan poklon od Grada

Učenica srednje Tehničke škole Dina Tatarević, zvanično najbolja učenica oštećenog vida u Srbiji u prethodnoj godini, dobila je poklon od Gradske uprave, Brajev red, aparat pomoću koga će moći kvalitetnije da uči. Njoj je ovaj vredan poklon uručio gradonačelnik Nihat BIševca koji je sa saradnicima posetio srednju Tehničku školu kako bi obradovao Dinu. On je tom prilikom još jednom istakao da će Gradska uprava ove godine posebno nagradjivati učenike koji ostvare zavidne rezultate na takmičenjima u zemlji i inostranstvua takodje će biti nagradjeni i nastavnici i profesori koji sa njima rade.

Vrednost ovog pomagala je više od 300.000 dinara, a sredstva je obezbedio grad Novi Pazar. Dina se zahvalila na ovom poklonu, a nije krila uzbuđenje i radost jer će sada moći da čita školsku lektiru i brojne knjige.

Nakon dobijanja Brajevog reda, vrednog više od 300 000 dinara, Dina sada ima sve što je neophodno kako bi nesmetano mogla da prati nastavu, a u tome joj pomaže i njena nastavnica Bojana Ostraćanin tiflopedagog koja kaže da su njih dve nerazdvojne. Dina kaže da bi nakon završene srednje škole volela da strudira novinarstvo jer je fascinira sve u vezi sa ovom profesijom i da će narednih dana posetititn ašu medijsku kuću jer je televizija fascnira.

Gradonačelnik Biševac rekao je da grad radi na stvaranju boljih uslova u ovdašnjim školama, pre svih najboljim đacima.

“Mi smo veoma ponosni na našu dragu Dinu, kojoj smo ovaj aparat poklonili kao nagradu za to što je najbolja slabovida učenica u Srbiji. Ona je ovo zaslužila svojim radom i trudom”, istakao je Biševac.

 

Podeli