EkonomijaVesti

U Dubaiju o poljoprivrednoj saradnji sa Srbijom

Delegaciju Ministarstva poljoprivrede i Privredne komore Srbije na jednom od najznačajnijih prehrambenih sajmova u Ujedinjenim arapskim emiratima, Gulfood, predvodi državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede Senad Mahmutović.

Štand Srbije koja se prvi put predstavlja sa proizvodima u okviru nacionalnog štanda posetio je ministar finansija i vicepremijer šeik Humaid bin Rašid al Nuami.

Mahmutović se u Dubaiju sastao i sa direktorom državne organizacije za kvalitet, standardizaciju i akreditaciju nadležnim za priznanje i odobravanje halal sertifikata iz naše zemlje Abdulahom al Maeijem.

Tokom borava u Dubaiju Mahmutović je sa tamošnjim ministrom resorno zaduženim za poljoprivredu Taijem al Zayediem razgovarao o saradnji u oblasti poljoprivrede, a pokrenuta je i inicijativa za potpisivanje međudržavnog memoranduma o saradnji u toj oblasti.

Njima je upućen poziv da posete Srbiju i ovdašnji Međunarodni poljoprivredni sajam koji će u Novom Sadu biti organizovan u maju.

Podsećamo, da se pomenuti sajam prostire na 100.000 kvadratnih metara a poseti ga preko 95.000 ljudi iz oko 130 zemalja koji imaju priliku da se upoznaju sa proizvodnim programom preko 5.000 izlagača u 8 sektora.

 

Senada Kalić

Podeli