Društvo

Realizovan seminar “Kako do interaktivnog softvera u nastavi”

„Kako do interaktivnog softvera u nastavi“ te “Veb portali za pripremu i realizaciju nastave“ nazivi su seminara namjenjenih zaposlenima u osnovnom obrazovanju, a koji su održani u Novom Pazaru. Seminare za prosvjetne radnike organizovalo je Nastavno odjeljenje u Novom Pazaru Učiteljskog fakulteta iz Beograda.

Program “Kako do interaktivnog softvera u nastavi” odgovara na veoma važne potrebe u praksi. Danas se škole opremaju savremenim didaktičkim medijima koji omogućavaju inoviranje metoda i oblika rada sa učenicima. Jedan od ciljeva seminara je jačanje profesionalnih kompetencija nastavnika u osnovnim i srednjim školama u oblasti izrade i primjene interaktivnih softvera u nastavi.

U ovakvim uslovima učenik samostalno proučava, razmišlja, sudi, donosi i realizuje odluke, prati i vrednuje rezultate svoga rada, sagledava i otklanja propuste, a nastavnik postaje strateg nastavnog procesa, organizator nastave, savjetnik učenicima u procesu učenja. Učenici postaju marljiviji, bolje pamte nastavne sadržaje, aktivniji su, brže stiču znanja, razmišljaju, analizuju, zaključuju, istražuju, otkrivaju i rješavaju probleme.

A. Ni.

Podeli