Politika

Opštinsko veće Tutina o pomoći građanima

„Predlog Pravilnika o načinu raspodele jednokratne novčane pomoći, ali i raspisivanje konkursa za stipendiranje najboljih studenata i onih koji su iz siromašnih porodica“, odluke su koje su danas usvojene na sednici Opštinskog veća Tutina.  Vijećnici Tutina su istakli da će i u 2018.godini, tamošnja lokalna samouprava nastaviti da pomaže svojim žiteljima.

Član Opštinskog veća Tutina Safet Derdemez ističe da je za studente sa visokim prosekom i one slabijeg materijalnog stanja u opštinskom budžetu  za ovu godinu izdvojeno oko 3 miliona dinara. Predlog odluke o raspisivanju ovog konkursa našao se danas na četvrtoj sednici Opštinskog veća Tutina.

“Za ovo je u budežtu izdvojeno oko 3 miliona dinara. Dali smo saglasnot da se formira komisija, koja će odlučiti kojim studentima ćemo pomoći”, rekao je Derdemez

Jednoglasno su većnici Tutina dali saglasnost i za predlog Pravilnika o načinu raspodele jednokratne novčane pomoći za žitelje tamošnje sandžačke opštine.

“Na današnjoj sednici usvojili smo niz bitnih tačaka, jedna od njih je i Pravilnik o načinu raspodele sredstava jednokratne pomoći,   tako da ćemo nastaviti da pomažemo građanima I u ovoj godini”, rekao je član Opštinskog veća Samir Kecap .

O ovim pitanjima u narednom periodu  izjasniće se i tutunski odbornici.

Podeli