PolitikaVesti

Zukorlić zajedno sa Dodikom, Šešeljem i patrijarhom Irinejom

Lider Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić iz dana u dan šokira njegove najvernije pristalice svojevrsnom prosrpskom politikom u Beogradu, poše portal Sandžačke novine.

Njegov najnovi gaf je prisustvo akademiji povodom obeležavanja 40 godina Instituta za kardiovaskularne bolesti ’’Dedinje” čiji je direktor najbliži saradnik i lični lekar Vojislava Šešelja, dr. Milovan Bojić.

Kako pišu Sandžačke novine Zukorlić je sa samim “kremom” srpskih nacionalista u stavu mirno pozdravio srpsku himnu “Bože pravde”.

Skupu su uz Šešelja i srpskog patrijarha Irineja prisustvovali i predsednik bh. entiteta RS Milorad Dodik ali i cela poslanička grupa srpskih radikala.

Na fotografijama se vidi prisustvo i potpredsednika SPP-a Samira Tandira.

Ko je Bojić?

U politiku ulazi kao predsednik opštinskog odbora SPS-a na Vračaru. No, po samom osnivanju Jugoslovenske levice, on prelazi u tabor Mirjane Marković i tu ostaje do samog kraja. Na republičkim izborima 1997. izabran je za poslanika kao nosilac liste SPS-JUL-ND za izbornu jedinicu Voždovac i kao takav postaje šef poslaničke grupe JUL-a.

U martu 1998. postaje potpredsednik Vlade Srbije, a od jula 2000. i ministar zdravlja. Iako član JUL-a, bila je primetna njegova bliskost sa liderom SRS Vojislavom Šešeljem, također potpredsednikom u Vladi Mirka Marjanovića. Tandem je bio više nego efektan: zajedno su kumovali onom zakonu o informisanju i onom zakonu o Univerzitetu, zajedno su optuživali, blatili i napadali.

Kao lični lekar Vojislava Šešelja, odnosno šef njegovog lekarskog tima, odlazio je u Hag dok je Šešelj bio u Ševeningenu, a brigu o njegovom zdravlju nastavio je i po dolasku lidera SRS u Srbiju.

Nakon Šešeljevog povratka iz Haga postao je član i visoki funkcioner Srpske radikalne stranke. O tome kako je Bojić od “julovca” postao radikal, ispričao je Vojislav Šešelj: “Bili smo u Banjaluci na predstavljanju predsedničkog kandidata Nikole Poplašena i nakon toga smo opkoljeni, a okupatori Britanci iz Unprofora su me proterali. Svi iz delegacije su odlučili da se vrate sa mnom. Kad smo stigli u Bijeljinu, setio sam se da je tu najbolji burek na ovim prostorima. Stali smo u pola četiri ujutru, kupili burek, stavili novine na haubu automobila i jeli dok su helikopteri UN iznad nas brujali. Bojić je zbog toga odlučio da uđe u SRS.”

Posle izbora 2016. postao je poslanik SRS u Skupštini Srbije, a ostavku na tu funkciju podnio je u septembru 2017, jer ga je, krajem tog mjeseca, Vlada Srbije (ponovo) imenovala za direktora Instituta za kardiovaskularne bolesti “Dedinje”.

 

Izvor: Sandžačke novine

Podeli