Sport

AMSS i SAKSS za Biševca i Došljaka

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i pazarski automobilista Esad Došljak dobitnici su zlatnih plaketa, koje su im zbog doprinosa u razvoju automobilizma i dostignuća u 2017. godini uručili Auto-moto savez Srbije (AMSS) i Sportski auto i karting savez Srbije (SAKSS).

Ta priznanja dodeljena su im sredinom ove sedmice na gala večeri u beogradskom hotelu Metropol palas, u organizaciji AMSS i SAKSS.

“Bilo je to sjajno veče, uz prisustvo velikog broja eminentnih sportista i poslovnih ljudi. To je još jedno priznanje za naš grad i gradonačelnika Biševca, koji je dao veliki doprinos razvoju ovog sporta”, rekao je direktor gradskog sportskog saveza Emir Mehmedović.

“Prošle godine prvi put smo organizovali brdški šampionat države, utisci su bili fantastični, pa na leto očekujemo novi spektakl”, dodao je on.

Došljak, evropski rekorder u drag vožnji u klasi 4WD stage 2, nagrađen je zbog rezultata u Klasi 10 sekundi.

“Ponosan sam na ovu nagradu, koja stiže s najvišeg nivoa. Prošle godine vozio sam šest trka, a ove sezone pokušaću da prvi put u karijeri stazu od 402 metra pređem za manje od osam sekundi”, najavio je Esad Došljak.

M. Minić

Podeli