PolitikaVesti

Još intezivnija saradnja sa turskim bratskim opštinama

Potpredsednik Vlade Rasim Ljajić, čelnici grada Novog Pazara boravili su u zvaničnoj poseti Bursi, gde je dogovoreno da tamošnji privrednici posete u martu ove godine Novi Pazar.

Ovu posetu predstavnici lokalne samouprave  iskoristili su za unapređenje odnosa sa bratskim gradovima Turske.

Potpredsednik Vlade Rasim Ljajić sastao se u Bursi sa potpredsednikom Vlade Republike Turske Hakanom Čavušogluom, sa kojim je razgovarao o unapređenju ukupnih ekonomskih odnosa dve zemlje i realizaciji infrastrukturnih projekata, koji će se između ostalih realizovati i u Novom Pazaru i Sandžaku.

Ovom sastanku prisustvovala je delegacija Novog Pazara sa gradonačelnikom Nihatom Biševcom na čelu. Pri susretu u udruženju privrednika RUMELISAD  u Bursi, koje zapošljava preko 60.000 ljudi iz raznih oblasti, ministar Ljajić je pozvao turske kompanije da ulažu u Novi Pazar i Sandžak. Turski privrednici su pokazali interesovanje za proizvodnju zdrave hrane I razvojne projekte u oblasti turizma. Dogovoreno je i da privrednci Burse posete Novi Pazar i Srbiju u martu ove godine.

Delegacija Novog Pazara sastala se I sa novoizabranim gradonačelnikom Burse Alinurom Aktašem, gde je dogovorena saradnja dva grada u svim oblastima, a posebno na polju zaštite kulturne baštine. Čelnici dva grada razgovarali su o rekonstrukciji  kule Motrilje u gradskom parku.

Udruženje Bosna Sandžak iz Burse organizovala je svečanu godišnju proslavu, na kojoj su prisustvovali gradonačelnik Nihat Biševac, njegov pomočnik Faruk Suljević  i odbornik u Skupštini grada Kasim Zoranić. Oni su na ovom događaju imali prilike da razgovaraju sa potpredsenikom Vlade Hakanom Čavušogluom I članom predsedništva AK partije Farukom Čelikom.

Zvaničnu posetu Turskoj predstavnici Novog Pazara završili su posetom udruženju Bosna Sandžak iz Pendika, gde su sa našim iseljenicima razgovarali o tekućim problemima, ali i projektu povezivanja mladih iz Novog Pazara sa najmlađim naraštajem iseljenika sa ovih prostora.

Podeli