Edin Hodžić 104. u Ruhpoldingu, pobeda Martana Furkada

Reprezentativac Srbije u biatlonu Edin Hodžić zauzeo je danas 104. mesto u individualnoj trci na 20 kilometara na Svetskom kupu u Ruhpoldingu, a pobedu u tom nemačkom zimskom centru ostvario je Francuz Martan Furkad.

Vodeći u Svetskom kupu, mlađi od dvojice braće Furkad postigao je vreme od 44 minuta, 27 sekundi i devet desetinki, uz jedan promašaj na strelištu, dok je drugoplasirani Čeh Ondrej Moravec, uprkos besprekornom gađanju, imao minut i jednu sekundu zaostatka.

Treće mesto u konkurenciji 107 takmičara pripalo je Norvežaninu Johanesu Tingnesu Bou, koji je promašio jednu metu, a u cilj je ušao minut, šest sekundi i tri desetinke posle pobednika.

Hodžić, 31-godišnji biatlonac iz Sjenice, zabeležio je četiri promašaja na strelištu, što je doprinelo krajnjem zaostatku od 12 minuta, 15 sekundi i dve desetinke za prvoplasiranim.

Martan Furkad i Johanes Tingnes Bo imaju po 108 bodova i dele prvo mesto u ukupnom poretku discipline indivudual, dok je Kentan Fijon Maje iz Francuske treći sa 75 bodova.

U generalnom plasmanu Svetskog kupa, vodeći Martan Furkad osvojio je 612 bodova, sledi Johanes Tingnes Bo sa 562, a na trećoj poziciji je Slovenac Jakov Fak sa 399 bodova.

M. Minić

Podeli