Kultura

Održan Božićni koncert u Novom Pazaru

U prepunoj koncertnoj dvorani novopazarskog Kulturnog centra održan je tradicionalni Božićni koncert. Tradicionalna i duhovna muzika, igre iz ovog ali i drugih krajeva Srbije i Crne Gore, kao i adekvatni dramski prikaz obilježili su veliki tradicionalni Božićni koncert u Novom Pazaru.

Hor „Sveti Arhiđakon Stefan“ iz Kraljevi, KUD “Kopaonik” iz Leposavića, pevnica Stupovi iz Beograda, Pavle Vasiljević, Vuk Pantović iz Sjenice i mnogi drugi samo su neki od preko stotinu učesnika iz Srbije, ali i iz Crne Gore, koji su upotpunili ovaj tradicionalni Božićni koncert.

 

„Koncert  je tradicionalni i svake godine se na drugi dan Božića saborski okupljamo i proslavljamo ovaj veliki pravoslavni praznik. Izuzetno mi je drago što je i ove godine je sve proteklo u najboljem mogućem redu, ali i zato što smo postigli neki novi viši standard“ – istakla je organizatorka koncerta, Ivana Jolović.

Organizatori Božićnog koncerta su: Društvo mladih umjetnika stari Ras, KUD ‘’Ras’’ i KUD ‘’Golija. Pokrovitelji događaja su manastir Đurđevi stupovi, Crkvena opština za Rašku oblast i Grad Novi Pazar, dok je medijski pokrovitelj RTV Novi Pazar.

 

I. Hodžić

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podeli