Društvo

Mirno za vreme praznika

Doček Nove Godine i naredna dva praznična dana protekli su u Novom Pazaru mirno i bez značajnijeg remećenja javnog reda i mira. Praznične saobraćajne gužve i dolazak velikog broja vozila iz inostranstva i susednih gradova napravile se velike gužve na gradskim ulicama. U vreme praznika dogodilo se 5 saobraćajnih nezgoda sa lakšim telesnim povredama i manjom materijalnom štetom.

Povodom dočeka Nove Godine i naredna dva praznična dana pripadnici policije u PU Novi Pazar pojačali su patrole i pozorničke aktivnosti, naročito  u blizini ugostiteljskih objekata gde su organizovana novogodišnja slavlja. Već 31.decembra, pred doček Nove Godine, na autobuskoj stanici u Novom Pazaru uhapšen je I.H.(1954. godište) iz Kraljeva kod kojeg je pronađeno i oduzeto kilogram i 134 grama sušene biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, 80 tableta tramadola i 15 tableta apaurina.

Za I.H je po nalogu tužioca određeno zadržavanje od 48 sati i u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, biće priveden tužilaštvu.

Za vreme praznika, pripadnici Saobraćajne policije sprovodili su pojačanu kontrolu saobraćaja , sa posebnim akcentom na prekršaje vožnje pod uticajem alkohola, vožnje nedozvoljenom brzinom  i sa neispravnim svetlosno signalnim uređajima. Za dva dana prazanika dogovdilo se 5 saobraćajnih nezgoda u kojima je 4 lica zadobilo lakše telesne povrede, a materijlna šteta je iznosuila oko 230.000 dinara. Prema nezvaničnim informacijama policija, vatrogasna služba i hitna pomoć intervenisale su sinoć oko 22 sata i 30 minuta kod Mehovog krša gde je u kanjonu reke Ibar pronađeno vozilo sa beživotnim telom vozača. Rasvetljavanje ovog događaja je u toku.

Prema podacima PU Novi Pazar praznični dani protekli su bez većeg remećenja javnog reda i mira, a ove godine smanjena je i upotreba pirotehničkih sredstava  i pucanja iz vatrenog oružja.

Podeli