Društvo

Dr Meho Mahmutović dobitnik Povelje Sekcije pedijatara SLD

Pedijatrijska sekcija Srpskog lekarskog društva održala je sastanak na kojoj  su sumirani rezultati rada u protekloj godini i uručena priznanja zaslužnima za napredak u zdravstvu, pedijatriji, kao za i rad Sekcije.  Najviše priznanje Povelja uručena je državnom sekretaru u ministarstvu zdravlja dr Mehu Mahmutoviću.

Na skupu održanom u amfiteatru u Tiršovoj, dr Meho Mahmutović, pedijatar po struci, zahvalio se na  povelji, istakavši da je njen značaj veliki, jer je dobijena od onih od kojih je najteže dobiti priznanje, a to su kolege iz struke, pa mu je samim tim i najdraža.

Dr Mahmutović je istakao da je briga o deci prioritet , te podsetio da je  dogovorena dinamika izgradnje nove Tiršove, koja će, kako je naglasio biti najbolje opremljena i najmodernija institucija takve vrste u regionu. Takođe, ukazao je i na završetak Kliničkog centra u Nišu, da će novi klinički centri biti izgrađeni i u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i da se renoviraju brojni zdravstveni centri, domovi zdravlja, bolnice širom Srbije.

“Nekada su zdravstvene ustanove molile za novac, sada ministarstvo moli te ustanove da daju projekte i planove kako bi se oni što pre realizovali”- dodao je dr Mahmutović.

Skupu je prisustvovao i državni sekretar u ministarstvu zdravlja Vladimir Ðukić koji je biranim rečima govorio o radu dr Mahmutovića kao lekara ali i istakao njegovo zalaganje i pristup poslu koji obavlja u Minstarstvu zdravlja.

Takođe, predsednik pedijatrijske sekcije Nedeljko Radlović predstavio je izvještaj o radu sekcije u protekloj godini, sastancima, skupovima i stručnom usavršavanju koje su organizovali kao i saradnji sa sličnim organizacijama u regionu i svetu, a nakon dodele priznanja održana je i sednica Predsedništva Pedijatrijske sekcije Srpskog lekarskog društva.

Podeli