Politika

The Bosnia Times: Javna je tajna da je knjigu “Drevna Bosna” napisao Tunjo

Lider BDZS-a Muamer Zukorlić promovisaće svoju knjigu “Drevna Bosna” u četvrtak i u Beogradu, a za Alo je rekao da očekuje dosta zainteresovanih na promociji. Pod naslovom Stavi šešir, muftija! Javna je tajna da je knjigu „Drevna Bosna“ napisao Tunjo, bosansko hercegovački portal The Bosnia Times piše da oni koji su čitali ovu knjigu, smatraju da knjigu nije napisao Zukorlić već akademik Muhamed Filipović Tunjo.

U izjavi za Alo, koju prenose bosanski portali Zukorlić očekuje dosta ljudi na promociji poučne i dobre knjige kako kaže. Na promociji će pored autora govoriti akademik Refik Šećibović i istoričar Nikola Samardžić, a sve pod pokroviteljstvom Matice bošnjačke i novog balkanskog instituta u saradnji sa izdavačkom kućom HERAedu.

Inače, autorsko delo Muamera Zukorlića izašlo je iz štampe u aprilu ove godine. No, oni koji su imali priliku držati u ruci ovu veoma skupocenu knjigu, piše The Bosnia Times, sumnjaju da ju je napisao akademik Zukorlić. Najvjerovatnije ju je, tvrde na ovom portalu,  napisao akademik Muhamed Filipović Tunjo koji se u poslednjih nekoliko godina intezivno druži sa Zukorlićem. Tunjo je pre pet godina napisao knjigu pod naslovom „Fenomen Muftija“.

izvor: The Bosnia Times

Podeli