Politika

Đerlek: Učestvovaćemo na izborima za BNV

“Sandžačka narodna partija će sledeće godine učestvovati na izborima za Bošnjački nacionalni savjet”, saopšteno je na sednici Glavnog odbora te stranke, kojoj su prisustvovali osim članova i koalicioni partneri . Sa ovog skupa je poručeno da  je Sandžačka narodna partija izgradila politički identitet i osam godina, koliko postoji, bila je primer civilizovane stranke, koja se sa zajedno sa političkim partnerima borila za bolji život svih građana.

U prepunoj sali Doma omladine održana je sednica glavnog odbora Sandžačke Narodne Partije na kojoj su  izabrani novi organi stranke. Šansa da upravljaju stranku data je mladima, koji su kako je istaknuto na skupu,  pozitivna energija za bolje rezultate, a koji imaju kapaciteta da kreiraju bolji život svojoj deci. Sandžačka narodna partija sarađuje i sa Srpskom naprednom strankom Aleksandra Vučića, a ispred gradskog odbora te partije Raco Vučković kaže da je saradnja dve stranka danas bila dobra . On se nada da će ona biti nastavljena I ubuduće, a sve u cilju boljeg životnog standard svih ljudi.

Ispred Socijal demokratske partije Srbije prisutnima se obratio Branimir Jovanović  koji je članovima čestitao na dosadašnjem radu i uspesima na političkoj sceni tokom osam godina postojanja.

Predsednik  Sandžačke demokratske partije Nihad Hasanović je u ime partije koju predstavlja čestitao na  izboru novog rukovodstva i novih članova Glavnog Odbora, te poželeo uspeh u daljem radu.

“Sandžačka Demokratska Partija i Sandžačka Narodna Partija moraju i dalje i još odlučnije zajedno raditi na unapređenju položaja Bošnjaka, razvoju Sandžaka i poboljšanju kvaliteta života svih naših građana. Pored ovog odlučnije treba dodati hrabrije, a hrabar je danas samo onaj ko daje precizne rokove.Samo političkom stabilnošću možemo da napravimo bitne iskorake ka rešavanju svakodnevnih problema sa kojima se ljudi susreću.Nama je jedinstvo danas potrebnije nego ikada. Samo jedinstveni stvorićemo više potencijala da se donese kvalitetna promena u životu ljudi. Naprosto, ovo je za nas šansa koju ne smemo prokockati, moramo iskoristiti svaku šansu koja nam se ukaže, suočiti se sa svakim problemom na koji naiđemo. Pred nama je težak i ozbiljan posao koji ne dozvoljava gubljenje vremena u politikanstvu i demagogiji.

Pojedinci i pojedinačni interesi u celoj ovoj priči nisu bitni i neće zaustaviti reforme u Sandžaku”, rekao je Hasanović.

Lider Sandžačke narodne partije Mirsad Đerlek je članove upoznao sa novim programskim ciljevima stranke, koje će sprovesti u narednom periodu. Đerlek je komentarisao nedavnu posetu turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana i predsednika Srbije Alaksandra Vučića, koji su, kako je rekao, ključni faktori za dalji razvoj ovog kraja.  Đerlek u narednom periodu očekuje bolji život građana, kada kroz ovaj kraj prođe autoput, železnica, gasovod i rekonstruisani putevi. On je ocenio da su sve su to kapitalni projekti koji su preduslov za ekonomski razvoj Sandžaka. Đerlek je naglasio da će se partija kojom rukovodi boriti za jedinstvo islamske zajednice i zajedništvo.

“Naše zalaganje i političko delovanje ima dva cilja prvi je očuvanje našeg političkog identiteta koji se može svrstati u tri reči: umerenost, tolerancija i uvažavanje drugih stranaka.Ne lažni ekstremizam i vredjanje.Hoćemo da se takmičimo po delima i rezultatima.Moje rezultate postignute u Novopazarskoj Banji,projekte koji su pokrenuti dok sam vršio funkciju gradonačelnika Novog Pazara,  a poslebno u poslednje četiri godine vođenja Opšte bolnice Novi Pazar niko ne moze izbrisati. Ponosim se sto sam za tako kratak period u Opštoj bolnici uspeo da obezbedim sedam miliona evra koji će ostati narodu  Sandžaka.Ovaj politički identitet koji gradimo osam godina mora da poštuju svi članovi ove stranke i svi koji se ne vode  našom politikom mogu svoje mesto tražiti u drugim strankama jer mi želimo da budemo primer civilizovane stranke”, kazao je Đerlek.

On je najavio da će stranka koju predvodi učestvovati I na narednim izborima za Bošnjački nacionalni savjet.

“Da bi se integrisali u društveno-politički sistem Republike Srbije, prvo treba da izgradimo Bošnjačko nacionalno vijeće onako kako jeste, gde treba da budu vijećnici svih stranaka. Sandžačka narodna partija će sledeće godine učestvovati na izborima za Bošnjački nacionalni savet i imaće svoje predstavnike, koliko će ih imati, nije bitno, ali mi želimo da učestvujemo, da kreiramo i da se borimo za očuvanje bošnjačkog identiteta”, rekao je Đerlek.

Za vršioce dužnosti izabrani su:

Potpredsednici: Suad Kurtovic i Adela Tahirović,novi članovi Predsedništva,novi članovi Izvrsnog odbora,generalni sekretar Bahrija Sijarić  i portparol Alma Rizvanovic.

Pre samog obraćanja predsednik ove partije Mirsad Đerlek zamolio je sve prisutne da učenjem Fatihe odaju počast rahmetli Šemsudinu Kučeviću predsedniku opštine Tutin nedavno stradalom u saobraćajnoj nesreći.

Podeli