Društvo

„Novi Pazar – novi poslovi”

Grad Novi Pazar ispunio je sve uslove za realizaciju projekta vrijednog 200 000 eura, koji su pokrenuli nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ i Stalna konferencija gradova i opština. Sredstva su namijenjena zapošljavanju teže zapošljivih kategorija stanovnistva. Od ukupno 33 prijave Grad Novi Pazar je jedan od šest gradova koji su odabrani za ovaj projekat.

U saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Nacionalnom službom za zapošljavanje, Timom za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva i Komesarijatom za izbjeglice i migracije RS, u okviru nemačko-srpske razvojne saradnje, Grad Novi Pazar ispunio je sve uslove za realizaciju ovog vrijednog projekta.

Vođa projektnog tima, Fevzija Murić je između ostalog istakao da je projekat “ Novi Pazar- novi poslovi” izrazito važan, ali  da je posebno važna država Njemačka koji podržava ovakav projekat.

Direktor Regionalne razvojne agencije Sandžaka SEDA,  Samir Kačapor je istakao da je nezaposlenost gorući problem i u Novom Pazaru, ali i u Srbiji, te da je ovakav projekat samo nastavak dobre saradnje SEDE i Grada Novog Pazara.

Izvršni direktor Udruženje građana Inicijativa za razvoj i saradnju, Miodrag Nedeljković  je izrazio zahvalnost  i zadovoljstvo zbog buduće saradnje, te dodao da je Grad Novi Pazar jako kvalitetan partner za saradnju.

Nosilac projekta “Novi Pazar – novi poslovi” je Grad Novi Pazar, a partneri na projektu su:

  1. Nacionalna služba za zapošljavanje – Filijala Novi Pazar
  2. Regionalna razvojna agencija Sandžaka “Seda” i
  3. Inicijativa za razvoj i saradnju “IRS” Beograd .

Period implementacije Projekta je 13 meseci, sa početkom od 01.12.2017.godine do  31.12.2018.godine . Za 22.12.2017. godinu  zakazano je raspisivanje Javnog poziva, te i zvaničan početak realizacije ovog projetka.

 

I. Hodžić

 

 

 

Podeli