Vučić i Čavušoglu: Još dve turske fabrike u Srbiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sinoć u Beogradu sa ministrom spoljnih poslova Turske Mevlutom Čavušogluom. On je sa njim razgovarao o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji i o učešću turskih kompanija u regionalnim infrastrukturnim projektima, saopšteno je iz kabineta predsednika Srbije.

„Srbija očekuje da će početak rada Visokog saveta za saradnju između Srbije i Turske, čije je formiranje predviđeno zajedničkom političkom deklaracijom potpisanom prilikom pomenute posete predsednika Erdogana, dati posebno veliki doprinos daljem jačanju odnosa dveju država,“ istakao je Vučić i naglasio da će do kraja godine otvoriti još dve nove turske fabrike u Lebanu i Žitorađi.

On je izrazio zadovoljstvo nivoom bilateralnih odnosa koji su dostigli najviši nivo do sada, o čemu svedoči i veliki broj razmenjenih poseta zvaničnika u proteklom periodu, među kojima je, svakako, najznačajnija poseta predsednika Turske Tajipa Erdogana Republici Srbiji.

„Ekonomija je oblast kojoj moramo posvetiti ključnu pažnju. Verujemo da će budući rad Visokog saveta za stratešku saradnju biti u funkciji bolje ekonomske saradnje. Očekujemo veće prisustvo turskih kompanija i povećanje turskih investicija u Srbiji u narednom periodu”, naveo je Vučić.

Ministar Čavušoglu je ocenio da je poseta predsednika Turske Erdogana Srbiji bila odlična i zahvalio je predsedniku Vučiću na ličnom doprinosu u organizaciji posete.

„Srbija je iskreni prijatelj Turske i ono što vi radite najbolje je za Vašu zemlju, ali i za čitav region,“ zaključio je je ministar Čavušoglu.

izvor: Danas

Foto: Foto: Fonet/Aleksandar Levajković

Podeli