Ekonomija

Nestle povlači Cipiripi kremove iz Srbije

Kompanija Nestle Adriatic je saopštila da je donela odluku o o dobrovoljnom povlačenju sa tržišta Srbije postojećih serija i formata Cipiripi kremova Duo, Nougat i Choco-Vanilla svih rokova trajanja do kraja oktobra 2018. godine.

“Ovaj postupak je mera predostrožnosti, nakon prigovora potrošača povodom prisustva komadića gume u Cipiripi Duo kremu 400g, proizvedenom 4. jula 2017. godine, lot broja 71856839 i datuma isteka roka 07/2018”, saopšteno je.

Kako se dodaje, nakon detaljne analize je utvrđeno da je navedena guma u proizvod dospela iz proizvodne linije i da su preduzete sve neophodne mere kako bi se sprečilo da se takva situacija desi u budućnosti, o čemu je obavešteno i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

“Iako je u ovom slučaju interna procena bezbednosti hrane pokazala da konzumiranje ovih proizvoda ne predstavlja rizik po zdravlje potrošača, iz razloga predostrožnosti smo odlučili da dobrovoljno povučemo sve navedene Cipiripi kremove sa srpskog tržišta”, navodi se u saopštenju i dodaje da se sve navedeno ne odnosi na ostale Cipiripi proizvode, ukuse i formate.

izvor: N1

Podeli