Društvo

Vjerski poglavar muslimana Turske uputio pismo reisu Nasufoviću

Nakon posjete predsjednika Republike Turske, gospodina Erdogana, kao i predsjednika Velike skupštine Republike Turske, gospodina Kahramana, Reisu-l-ulemi Seadu ef. Nasufoviću, kao potvrda bratske saradnje između institucija Republike Turske i Islamske zajednice Srbije stiglo je pismo Predsjednika vjerskih poslova Republike Turske Prof. dr. Alija Erbaša. Pismo prenosimo u cjelosti:

U ime Allaha Milostivog Samilosnog!

Zahvaljujem Vam se na čestitkama i lijepim željama koje ste mi uputili povodom mog izbora na čelu Predsjedništva vjerskih poslova Republike Turske uz želju i nadu da će dosadašnja iskrena, prijateljska i bratska saradnja naših institucija i za vrijeme mog mandata nastaviti teći još u većem kontinuitetu.

Čvrsto sam ubijeđen u to da će u buduće, prvenstveno uz podršku Vaše ekselencije naša saradnja biti jača te da ćemo u sklopu te saradnje realizirati mnoge projekte koji će na prvom mjestu biti u interesu i na korist naših dviju država a zatim i u interesu i na korist cijelog islamskog svijeta i čovječanstva. Molim Svevišnjeg Gospodara da nam pomogne da ustrajemo na tom putu. I na kraju primite srdačne selame i prenesite  ih svim Muslimanima u Vašoj zemlji!

 

Predsjednik vjerskih poslova Republike Turske

Prof.Dr. Ali ERBAŠ

Podeli